
В едно родопско село, няколко жени точат със “златни точилки” всеки ден кори за баница. Нашите кори. Представете си ги с престилки, по чехли с бели чорапи. На заден фон се чува радио. Целите в брашно. Усмихнати. Споделят, че обичат работата си. И затова корите им били толкова вкусни. С тези кори всеки може да приготви вкусна домашна баница.
Всеки ден в 6:00 часа сутринта 20 жени на средна възраст около 40 години запрятат ръкави в малкия цех. Първо се замесва тестото, което се случва в тестобъркачка. Използваме само висококачествени български брашна! След това се правят малки топчета, които се разточват със “златни точилки” на ръка.
Следва препичането на корите от двете страни на специални сачове.
Предпоследната стъпка е къпането им, което се случва на специална машина. След това корите се оставят да починат. И се пакетират на ръка.
Корите на КАНАП НЕ съдържат консерванти и мая. Веган продукт.
Може да поръчате кутия КАНАП директно оттук.